Regija
0

Više od 200 djece otrovalo se hranom u beogradskim školama

SRNA
Foto: Blic.rs
Foto: Blic.rs
Više od 200 djece otrovalo se hranom u nekoliko osnovnih škola u Beogradu i svi se nalaze u stabilnom stanju, a tokom dana će biti poznati uzroci trovanja.

Većina djece, koja su se otrovala hranom juče, puštena je tokom večeri iz bolnica na kućno liječenje, dok je njih desetak zadržano u bolnici – javili su beogradski mediji.

Prema nezvaničnim informacijama, uzrok masovnog trovanja mališana je, najvjerovatnije, ručak koji su pojeli u produženom boravku, jer sve škole imaju istog snabdjevača - restoran "Zlatnu varoš".

Najviše djece sa simptomima trovanja javilo se iz škola "Milena Pavlović Barili" u Višnjičkoj banji i "Branko Radičević" na Novom Beogradu, ali u drugim obrazovnim ustanovama. Prvo u OŠ "Sava Šumanović" u Altini, zatim i "Mihajlo Petrović Alas" u centru grada, "Nikola Tesla" u Vinči, te "Ćirilo i Metodije" na Zvezdari.

Prema riječima direktora Univerzitetske dečje klinike u Tiršovoj Zorana Radojčića, svi mališani su imali iste simpome – povraćanje, dijareju i dehidraciju.

U restoranu "Zlatna varoš" negiraju odgovornost, dok nadležni najavljuju kazne za odgovorone u čitavom lancu isporuke hrane.