{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Vijeće EU-a ponovo pozvalo Hrvatsku da ne primjenjuje ZERP na zemlje članice

F
18.2.2008. u 12:45
0
0
Vijeće EU-a ponovo pozvalo Hrvatsku da ne primjenjuje ZERP na zemlje članice
0
Vijeće EU-a ponovo pozvalo Hrvatsku da ne primjenjuje ZERP na zemlje članice
Vijeće EU-a ponovno je u ponedjeljak pozvalo Hrvatsku da ne primjenjuje nijedan aspekt Zaštićenog ekološko-ribolovnog pojasa za zemlje članice dok se o tome ne postigne zajedničko rješenje.
Vijeće je ponovilo zaključak iz decembra prošle godine s dodatkom u kojem se poziva Evropsku komisiju da nastavi dijalog s Hrvatskom i da o tome podnese izvještaje na jednom od sljedećih sastanaka Vijeća. Zaključci su usvojeni bez rasprave budući da je o tome postignuta suglasnost na nižoj razini, na sastanku Odbora stalnih predstavnika (COREPER) u četvrtak navečer.

"Vijeće podsjeća na svoje zaključke iz decembra 2007. u kojima se poziva Hrvatsku da u potpunosti poštuje dogovor od 4. juna 2004. i da ne primjenjuje nijedan aspekt Zaštićenog ekološko ribolovnog pojasa na zemlje članice dok se postigne zajednički dogovor u duhu EU-a.

Vijeće ponovno poziva Hrvatsku da se drži svojih obaveza u tom pogledu. Vijeće će se ponovno vratiti na to pitanje na jednom od sljedećih sastanaka te poziva Komisiju da nastavi dijalog s hrvatskim vlastima i da o tome podnese izvještaj Vijeću", stoji u zaključcima koji su usvojili ministri vanjskih poslova EU-a, prenijela je Hina.

Dogovor iz 2004. godine koji se spominje u zaključcima odnosi se na zapisnik s trilateralnog sastanka između Hrvatske, Slovenije i Italije, na kojem je Hrvatska izvijestila dvije strane da se ZERP neće primjenjivati za zemlje članice EU-a.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: