Sjeverna Makedonija
56

Veliki požar zahvatio Covid bolnicu u Tetovu, više osoba povrijeđeno

V. K.
Požar u bolnici u Tetovu izbio u večernjim satima
Požar u bolnici u Tetovu izbio u večernjim satima
Veliki požar zahvatio je u večernjim satima Covid bolnicu u Tetovu, gradu smještenom na sjeverozapadnom dijelu Sjeverne Makedonije, a prema prvim informacijama makedonskih medija više osoba je povrijeđeno.

Prema informacijama zvaničnih službi, požar u Covid bolnici u Tetovu izbio je oko 21 sat, a veći broj vatrogasaca je poslan na teren kako bi vatru stavili pod kontrolu.

Iako je požar ugašen 45 minuta poslije, veći dio bolnice u potpunosti je izgorio, a zvaničnici su istakli kako trenutno raspolažu s informacijama da su desetine osoba povrijeđene, te da ima i žrtava.

"Stigli smo sa 7 vozila i preko 30 vatrogasaca. Zgrada je bila u plamenu, a požar je najvjerovatnije krenuo iznutra. Povrijeđeni građani su evakuisani, a još uvijek ne raspolažemo s tačnim brojem onih koji su izgubili život", naveo je šef vatrogasne jedinice Tetova Sašo Trajčevski.
Kako nezvnaično saznaju makedonski mediji, inspekcije bi se uskoro trebale obratiti javnosti s tačnim brojem žrtava među kojima ima kako medicinskog osoblja, ali i pacijenata.
Povrijeđeni građani, hitno su prebačeni iz Tetova u Skoplje na dalje liječenje i utvrđivanje stepena povreda.

"Sve bolnice u Skoplju su mobilizirane, ljekari su došli u velikom broju, a pripremili smo i sale za operacije", navodi se u saopćenju ljekara.

Za sada, nisu poznati detalji kako je došlo do požara, a policija je saopćila kako će se svi detalji saznati nakon obavljenog uviđaja događaja koji je potresao makedonsku javnost.