{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Veliki humanitarni koncert u Skoplju za pomoć BiH, Srbiji i Hrvatskoj

A
27.5.2014. u 00:21
37
8
Veliki humanitarni koncert u Skoplju za pomoć BiH, Srbiji i Hrvatskoj
37
Veliki humanitarni koncert u Skoplju za pomoć BiH, Srbiji i Hrvatskoj
Foto: Telegraf.mk
U skopskoj dvorani Boris Trajkovski večeras je održan veliki humanitarni koncert za pomoć poplavama pogođenim BiH, Srbiji i Hrvatskoj.
Organizator koncerta bila je makedonska vlada, a na koncertu se pojavio i makedonski premijer Nikola Gruevski, njegov zamjenik Vladimir Peševski, ministrica unutrašnjih poslova Gordana Jankulovska, šef diplomatije Nikola Poposki te brojni drugi visoki zvaničnici Makedonije.

Prisutne su svojim numerama zabavili Karolina Gočeva, Tijana Dalčevikj, Mile Kuzmanovski, Efto Pupinovski, Violeta Tomovska i brojni drugi.

Koncert je okupio najmanje 11.000 posjetilaca, a svi prihodi od karata, koje su koštale 2,5 eura, će biti usmjerene za poplavama ugroženim područjima.

Organizatori tvrde da je posječenost znatno umanjena zbog jake kiše i grada koji je sinoć padao u Skoplju.

Uporedo sa novcem prikupljenim od prodaje karata, otvoren je i humanitarni telefonski poziv na koji su svi građani mogli da iskažu solidarnost sa poplavama ugroženima u BiH, Srbiji i Hrvatskoj.

U pomoć poplavljenim područjima uključili su se i skopski teatar, opera i filharmonija, koji će održati predstave i koncerte s istim ciljem.

Makedonska vlada je danas donijela odluku o slanju pomoći poplavama ugroženoj Hrvatskoj u iznosu od 100.000 eura. Iste odluke ranije su donesene i za BiH i Srbiju.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: