Dalmacija
0

Velika smjena turista na Makarskoj rivijeri

FENA
Prvi avgustovski vikend na Makarskoj rivijeri i dalje je u znaku smjene turista, kojih će oko osam hiljada stići u ljetovališta na području od Brela do Gradaca, a nešto manje zaključiti svoj odmor.

Ovo je još jedan veliki vikend nade za cijelu sezonu koji će upotpuniti i poboljšati ovoljetnu turističku sliku, kazao je jutros novinarima predsjednik Turističke zajednice Makarska rivijera Davor Glavina.

Dodao je da na Makarskom primorju boravi više od 45.000 gostiju, a slobodnih mjesta ima u svim vrstama smještajnih objekata izuzev u dijelu hotelskih kuća za koje valja rezervirati smještaj.

S obzirom na smjenu gostiju, promet na cestama Makarskog primorja je pojačan. Na državnoj cesti D8 vozi se u kraćim isprekidanim kolonama bez ograničenja i zastoja. Na prometnim pravcima Makarska-Vrgorac i Dupci - Šestanovac također nema zastoja ni gužvi iako je promet pojačan.

Manje se gužve u prometu stvaraju nakon izlaza s autoceste u mjestu Ravča kod Vrgorca kao i kroz Vrgorac zbog nepropusnosti velikog prometa vozila gradskim ulicama, kažu u vrgoračkoj policijskoj postaji.

Trajekt na liniji Makarska - Sumartin plovi prema redu plovidbe i nema čekanja na ukrcaj, a na liniji Drvenik - Sučuraj na otoku Hvaru plove dva trajekta, za sada prema plovidbenom redu, dok je čekanje na ukrcaj do pola sata, saznaje se u ispostavi riječkog brodara u Drveniku.

Autobusi stižu u Makarsku uglavnom puni i s manjim zakašnjenjem, kažu na makarskoj autobuskoj stanici dodajući kako slobodnih mjesta ima vrlo malo, ali skoro za sve putne pravce uvedeni su i dodatni autobusi, a dnevno na makarsku autobusku stanicu u dolasku i odlasku su 102 autobuske linije.