Regija
0

Vanredna sjednica Skupštine Srbije o poništavanju proglašenja nezavisnosti Kosova

Sarajevo-x.com
Foto: AP
Foto: AP
Vanredna sjednica Skupštine Srbije na kojoj će se raspravljati o poništavanju jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova počet će večeras u 20 sati. Na sjednici će govoriti srbijanski premijer Vojislav Koštunica i predsjednici zastupničkih klubova.

Vanredna sjednica Skupštine Srbije, koja će raspravljati o poništavanju jednostrano proglašene neovisnosti Kosova, počet će u ponedjeljak navečer u 20 sati.

Kako je potvrđeno agenciji Beta u parlamentu, dogovoreno je da na vanrednoj sjednici govore srbijanski premijer Vojislav Koštunica i predsjednici zastupničkih klubova.

Vlada Srbije usvojila je prošle sedmice odluku kojom je unaprijed poništila odluku o jednostrano proglašenoj neovisnosti Kosova te proglasila nevažećima sve odluke koje će iz toga slijediti.

U sjedištu Ujedinjenih naroda u New Yorku sinoć su održane i konsultacije Vijeća sigurnosti posvećene Kosovu. Konsenzus nije postignut, ali je odlučeno da se danas u 21 sat po srednjoeuropskom vremenu održi vanredna sjednica Vijeća sigurnosti na kojoj će govoriti srbijanski predsjednik Boris Tadić.

Ponovno se izražava podrška planu posrednika UN-a Ahtisaarija kao jedinoj održivoj opciji za trajnu stabilnost i ističe da je riječ o jedinstvenom rješenju koje ne postavlja širi presedan. Vijeće sigurnosti održalo je hitne konsultacije na zahtjev Rusije koja je pozvala UN da poništi kosovsku deklaraciju o neovisnosti, prenosi Federalna radio-televizija.