Eksplozija u Užicu
0

Uzrok najvjerovatnije ljudski faktor

SRNA
Foto: Prvipartizan.com
Foto: Prvipartizan.com
Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je večeras da je uzrok eksplozije u fabrici municije "Prvi partizan" u Užicu, u kojoj je stradalo sedam radnika, najvjerovatnije, ljudski faktor.

"Najvjerovatnije je riječ o ljudskom faktoru, odnosno o nepoštovanju procedure propisane za mjesto na kome se dogodila eksplozija", rekao je Dačić, gostujući u dnevniku Radio-televizije Srbije.

On je istakao da je uzrok smrti radnika, najvjerovatnije, gušenje ugljen-monoksidom, ali da će se uzrok eksplozije i smrti radnika znati sutra, kada će biti saopšteni konačni rezultati istrage. 

Navodeći da istragu vodi kriminalistička policija MUP-a Srbije, Dačić je istakao da je potpuno otklonjena sumnja da je u pitanju bila diverzija. 

On je rekao da je dosadašnja istraga pokazala da je do eksplozije došlo u skladištu baruta, a da su ljudi koji su nastradali bili u drugom dijelu fabrike.

Sedam radnika, od kojih šest žena i jedan muškarac, poginulo u sinoćnjoj seriji eksplozija u užičkoj fabrici municije "Prvi partizan", a 15 je lakše povrijeđeno.