Hrvatska
0

Utvrđen identitet stradalih Poljaka

FENA
Karlovac
Karlovac
U nesreći sportskog aviona koji se jučer srušio u Hrvatskoj preminuli su poljski državljani Andrzej Domanski i Andrzej Krakowiak, stari 44 i 42 godine koji su putovali jučer poslijepodne iz Češke i Mađarske u Italiju.

Načelnik Policijske uprave karlovačke Josip Čelić, glavni istražitelj za avionske nesreće Dinko Vodanović i sudija istražitelj Mladen Kosijer u izjavi za medije na mjestu nesreće u zaseoku Keser Potok u Karlovačkoj županiji kazali su da sumnje u identitet poginulih nema, a da se uzrok nesreće još istražuje.

Načelnik Čelić izvijestio je da je nakon izvlačenja tijela stradalih prekinut uviđaj zbog mokrog terena i obilne kiše.

Odgovarajući na pitanja kazao je da je mjesto pada aviona locirano brzo, jer je kontrola leta imala zabilježenu zadnju poznatu kotu u blizini Keser Potoka.

Istražitelj Vodanović kaže da je šteta na avionu totalna jer se laka metalna letjelica češke proizvodnje s motorom "rotax 912" u padu potpuno razletjela. Olupina će radi utvrđivanja uzroka nesreće, kada vrijeme to omogući, biti prevezena u Zagreb radi detaljnog pregleda u čemu će s hrvatskim sarađivati i poljski istražitelji.

Oni će, kazao je Vodanović, zajedno preslušati i sve snimke komunikacije pilota s kontrolama leta tokom puta.

Sudija Kosijer kazao je da su tijela prevezena na Odjel patologije u karlovačku Opću bolnicu. Također je kazao da postoje svjedoci i očevici nesreće.