Sve opcije na stolu
29

URA o rekonstrukciji Vlade Crne Gore: Šalju se saopćenja, niko ne zove na sastanak

B. T.
Zdravko Krivokapić (Foto: EPA-EFE)
Zdravko Krivokapić (Foto: EPA-EFE)
Građanski pokret URA iz Crne Gore reagovao je na sinoćnje saopćenje predsjednika Vlade Crne Gore Zdravka Krivokapića povodom rekonstrukcije ove vlade.

To saopćenje, kako su naveli, vide kao reagovanje na dogovor jednog od lidera Demokratskog fronta (DF) Andrije Mandića i predsjednika Demokratske Crne Gore Alekse Bečića.

"Sinoćnje saopćenje premijera Zdravka Krivokapića u URA-i vidimo kao reagovanje na dogovor Mandić - Bečić, iako je prethodno kazao da će se on povodom cijele situacije odrediti po inicijativi 41 zastupnika", navodi se u reagovanju URA-e na Krivokapićevo saopćenje.

Oni su dodali da, ako je bio neki dogovor premijera s DF-om i Demokratama, oni nisu obaviješteni, pa se stoga i ne mogu određivati povodom toga.

"Ono što primjećujemo jeste da u cijelom ovom procesu niko ne zove na dogovor i sastanak, nego se rješavanje političke krize želi završiti saopćenjima za javnost u kasnim večernjim satima. URA nikad nije bježala od dijaloga pa i ovoga puta smatramo da se o ovako ozbiljnim pitanjima ne može razgovarati putem medija, već za stolom", piše u saopćenju URA-e, prenose Vijesti.

Iz te partije poručuju da su se precizno odredili prema ovim događajima iz prethodnih dana.

"Rekonstrukcija postojećeg saziva Vlade moguća je samo na ekspertskom nivou na osnovu sporazuma iz 9. septembra prethodne godine, koji je inače bio okvir za formiranje i funkcionisanje vlade. A ukoliko se uđe u pregovore o političkoj vladi, onda je to novi politički momenat i krećemo od nule u pregovorima i shodno tome sve opcije su na stolu", ukazuju iz URA-e.