Regija
8

Umalo fizički obračun u Skupštini Crne Gore, poslanici DF-a vrijeđali Đukanovića

Anadolija
Sjednica Skupštine Crne Gore na kojoj je trebalo da se raspravlja o izboru članova nove Vlade, prekinuta je nakon što su poslanici Demokratskog fronta pogrdno skandirali premijeru Milu Đukanoviću.

Đukanović je za govornicom počeo da obrazlaže prijedlog izmjena u sastavu Vlade, nakon čega je kompletan klub poslanika Demokratskog fronta ustao i počeo da skandira: "Milo, lopove".

Poslanike DF-a nije uspio da smiri predsjednik parlamenta Ranko Krivokapić ni nakon više upozorenja.

Đukanović je nakon uvreda poručio: "Bravo, kreteni.

"Potom je predsjednik parlamenta Ranko Krivokapić prekinuo sjednicu. Nakon što su se kamere ugasile, poslanici DF-a su fizički krenuli da se obračunaju sa premijerom, uz brojne pogrdne riječi. Reagovalo je obezbjeđenje Skupštine i izvelo premijera iz zgrade. Đukanović je predložio da za potpredsjednika Vlade izaberu dosadašnjeg ministra poljoprivrede Petra Ivanovića, objavljeno je sajtu Skupštine. Osim tog prijedloga, poslanici će raspravljati i o izboru pet novih članova izvršne vlasti iz redova opozicije.

Đukanović je sinoć prihvatio prijedlog SDP-a, DEMOS-a i Ure da kandidat za ministra poljoprivrede bude Milenko Popović, a za vicepremijera Miodrag Vujović.

Snimak vrijeđanja Đukanovića pogledajte od 5 minute.

Podsjećamo, Đukanović je ranije odbio prijedlog te tri partije da Vujović bude ministar poljoprivrede, navodeći da predloženi kandidat stručnim profilom ne odgovara specifičnim obavezama tog resora u predstojećim mjesecima.

Kandidati za ministre unutrašnjih poslova, finansija i rada i socijalnog staranja ostali su Goran Danilović, Raško Konjević i Boris Marić.