{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Ukleta zgrada u Zemunu: Sin ubio majku, muž suprugu, dvoje skočilo sa terase...

26.6.2014. u 16:20
1
17
Ukleta zgrada u Zemunu: Sin ubio majku, muž suprugu, dvoje skočilo sa terase...
1
Ukleta zgrada u Zemunu: Sin ubio majku, muž suprugu, dvoje skočilo sa terase...
Zgrada u Ulici Save Burića 14 u Zemunu kao da je ukleta. U posljednjih nekoliko godina u toj zgradi sin je ubio majku, muž suprugu, bilo je i samoubistava, a nedavno je nađeno tijelo starice koja je u svom stanu mrtva ležala više od šest mjeseci, piše Kurir.
"Svašta se ovdje dešava, nisu to čista posla. Jeste da u zgradi ima skoro 100 stanova, ali neki događaji mi ne izgledaju kao puka slučajnost. Najviše jada bilo je na šestom spratu, dva samoubistva i ubistvo. Najprije se ubila žena kad je saznala da joj kćerka umire od raka. Majka nije mogla da podnese toliku bol i, čim je došla iz bolnice gdje je posjetila kćerku, bacila se sa šestog sprata", priča stanarka.

Nekoliko godina ranije stanar sa šestog sprata ubio se skokom s terase, ali ni tu, nažalost, nije bio kraj tragedijama na tom spratu.

"Policajac u penziji Trojan I. (58) ubio je prošlog februara suprugu Slavicu (61). On je prvo pozvao službenike i rekao im da je ženu našao mrtvu. Bila je u lokvi krvi, izbodena po grudima, a nož pored nje. Tek tada je Trojan priznao šta je uradio. Ni danas ne znamo zašto je digao ruku na Slavicu. Bila je bolesna i rijetko je izlazila iz stana, pa je moguće da je Trojan htio da joj prekrati muke", ispričala je komšinica.

I tu je zasad kraj tragedijama na šestom spratu, ali ne i kraj misterioznim nesrećama u zgradi.

"Nedavno smo našli tijelo komšinice Desanke Marković, koju nismo vidjeli duže od šest mjeseci. U međuvremenu smo dvaput zvali policiju. Izlazili su na lice mjesta, ali u stan nisu ulazili jer nisu imali nalog da razvale vrata. Na kraju je došao Desankin rođak i rekao nam da se baka ne javlja sinu koji živi u Kanadi. Tek tad smo razvalili vrata", kaže komšija.

Staricu su zatekli mrtvu u krevetu.

"Bila je pokrivena, vjerovatno je umrla u snu. Vrata terase su bila otvorena, a od nje su ostali samo kost i koža. Pričala nam je da je bila učiteljica. Ni sa kim se nije družila, ali se svima ljubazno javljala. Često smo je viđali ispred zgrade. Kretala se pomoću štapa, skupljala je smeće i odnosila ga u stan", ispričao je jedan od komšija.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: