|

"Ukidanje viza je ogroman korak ka EU"

"Ukidanje viza je ogroman korak ka EU"
0
F
FENA
30.11.2009. u 20:09
0
komentara
0

dijeljenja
"Ukidanje viza je ogroman korak ka EU"
Povodom odluke Evropske unije o ukidanju viza predsjednik Makedonije Đorđe Ivanov u ponedjeljak je izjavio da je ovo veliki dan za njegovu zemlju, čime se pravi ogroman korak ka Uniji.
- Odluka je dugo očekivana i dobrodošla za naše građane u zajednici ravnopravnih i slobodnih građana Evrope. To povećava naš osjećaj za zajedničku pripadnost u velikoj evropskoj porodici, rekao je Ivanov u izjavi za medije, javio je Tanjug.

Čestitajući Srbiji i Crnoj Gori koje su se zajedno s Makedonijom izborile za ovaj uspjeh, Ivanov je izrazio zadovoljstvo što je EU ostala dostojna velikoj viziji ujedinjenog i otvorenog kontinenta.

Povodom odluke Vijeća ministara EU o ukidanju viza i premijer Nikola Gruevski je izjavio da je danas veliki dan za Makedoniji, i da je to potvrda za napredak zemlje.

- Danas imamo razloge da slavimo i ovaj dan će sigurno ostati zacrtan u makedonskoj istoriji. Ukidanje viza je bila dugogodišnja, decenijska želja i izazov za mnoge političare, vlade i političke stranke. Danas je ova politička garnitura, uz pomoć svih građana, institucija i međunarodne zajednice uspjela da završi taj proces i sve reforme neophodne da stignemo do ovog trenutka, izjavio je Gruevski.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.