Regija
0

Đukanović optužio Srbiju da se miješa u unutrašnje stvari Crne Gore

FENA
Milo Đukanović
Milo Đukanović
Ured srbijanskog predsjednika Borisa Tadića negirao je u ponedjeljak tvrdnje predsjednika crnogorske vlade Mila Đukanovića da je crnogorska opozicija sastavljena u kabinetu jednog Tadićeva savjetnika i da Srbija želi ugroziti samostalnost Crne Gore.

Predsjednik crnogorske vlade i čelnik Demokratske partije socijalista (DPS) Milo Đukanović, na predizbornom skupu u Podgorici uoči lokalnih izbora u Crnoj Gori zakazanih za 23. maja, optužio je neimenovanog savjetnika u Tadićevom uredu da okuplja opoziciju u Crnoj Gori s ciljem da sruši vlast u Podgorici i ugrozi crnogorsku državnu samostalnost.

"To je apsolutna neistina", glasi poruka iz ureda srbijanskog predsjednika što ju prenosi srbijanska agencija Tanjug.

Đukanović je na spomenutom skupu poručio da ne vjeruje opoziciji, optužujući je da je sve što je dosad činila - činila da ne bude Crne Gore.

"Iako to danas ne kažu, njihov je cilj dovesti do preispitivanja crnogorske nezavisnosti", poručio je.

Crnogorski premijer kazao je kako je opozicija "i sada, po instrukcijama s beogradske adrese, potpomognuta novcem i jednom marketinškom agencijom, na istom zadatku rušenja Crne Gore" te dodao kako "im to nećemo dopustiti".

Đukanovićeve su tvrdnje, osim Tadićeva ureda, negirali i njegova Demokratska stranka (DS) i čelnik Socijalističke narodne partije (SNP) Crne Gore Srđan Milić.

Milić je radiju Slobodna Europa kazao da "s prezirom" odbacuje Đukanovićeve navode, dodavši kako je to "već viđen scenarij čovjeka koji odlazi s političke scene".

Glasnogovornica DS-a Jelena Trivan izjavu Đukanovića nazvala je "grubom neistinom i optužbom", dodavši da "Srbija u potpunosti poštuje suverenitet svake države, pa i Crne Gore i ni na koji način se nije miješala, niti će se miješati u unutrašnje odnose drugih zemalja".