{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Đukanović: Evropske integracije prioritet nove vlade

F
7.2.2008. u 11:21
0
0
Đukanović: Evropske integracije prioritet nove vlade
0
Đukanović: Evropske integracije prioritet nove vlade
Predsjednik Demokratske partije socijalista (DPS) Milo Đukanović najavio je danas da će prioriteti nove vlade biti "puna posvećenost unapređenju kvaliteta života, evropskim i euroatlantskim integracijama" kako bi Crna Gora do kraja godine mogla "aplicirati za dobijanje statusa kandidata za članstvo u Evropskoj uniji".
Glavni odbor vladajućeg DPS-a predložio je Đukanovića sinoć za mandatara Vlade Crne Gore.

"Neophodno je dalje unaprijediti ekonomski ambijent za preduzetništvo i investicije kako bi uskoro eliminirali problem nezaposlenosti i doveli do dinamičnog rasta plaća i penzija", naglasio je Đukanović.

On je ocijenio da će tako doći i do razvoja institucija koje treba da garantiraju dinamičan demokratski razvoj i sigurnost građana, investitora i turista.

"Samo sređivanjem kuće po evropskim standardima, mi ćemo se preporučiti za punopravno članstvo u evropskim i euroatlantskim integracijama", istakao je Đukanović.

Potpredsjednik DPS-a Svetozar Marović kazao je novinarima da je Glavni odbor procijenio da Đukanović kao "najautoritativniji član DPS-a treba da preuzme teške državne poslove" nakon što se Željko Šturanović povukao sa mjesta premijera zbog bolesti.

"Svjestan svoje posebne odgovornosti, prihvatio sam da promijenim lične planove i pokušam da odgovorim državnim potrebama", rekao je Đukanović, naglasivši da i dalje "smatra veoma uvjerljivim razloge zbog kojih se 2006. godine povukao s državnih funkcija, ali da se vratio jer su nastupile vanredne okolnosti".

"Najvažnije je sada usaglasiti platformu radnih prioriteta vlade sa SDP-om kako bi imali raščišćene prethodne dileme da Vlada može da se punim kapacitetom lati operativnog djelovanja", poručio je Đukanović.

On je ocijenio da njegov povratak u vladu neće ometati razvoj institucija, kao i da će učiniti sve da ne bude u konfliktu interesa, jer se posljednjih godina bavio privatnim biznisom, javio je Tanjug.

"To ne dolazi u obzir... I ranije sam vrlo pažljivo vodio računa o tome da ne dođe do toga", naglasio je Đukanović.

On je rekao da još nije razmišljao o kadrovskim rešenjima u vladi i da prvo želi da utvrdi njen program, kao i da nije sklon povećanju broja resora.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: