Srbija
0

Uhapšeno sedam vlasnika preduzeća

SRNA
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Policija je u više gradova u Srbiji uhapsila sedam vlasnika privatnih preduzeća zbog finansijskog kriminala, a traga za još nekoliko osoba.

Hapšenje je obavljeno na teritoriji grada Zrenjanina, Pančeva, Šapca, Sremske Mitrovice i Beograda, saopštio je MUP Srbije.

Za njih postoji osnovana sumnje da su izvršili više krivičnih djela zloupotreba službenog položaja i zloupotreba ovlaštenja u privredi, prisvojivši korist od oko milion evra.

Uhapšeni su vlasnik preduzeća DOO "Auto-start" Emil Gergurić (58) iz Zrenjanina, vlasnik preduzeća Foto studio "Leo" Leonard Nedeljković (36) iz Zrenjanina, vlasnik preduzeća DOO "Gradiko" Danilo Radaković (36) iz Pančeva, vlasnik beogradskog preduzeća DOO "Je fen" Jovan Petrović (23) iz Šapca.

Uhapšeni su i vlasnik beogradskog preduzeća DOO "Trgokop" Dragan Nedeljkovića (54) iz Sremske Mitrovice, vlasnik preduzeća DOO "Brod promet", Dejan Mitrović (40) iz Beograda i Milan Račić (35) iz Pančeva.

Krivičnom prijavom biće obuhvaćeni i vlasnik preduzeća DOO "Lena stil" Nedeljko Kukić (37) iz Zrenjanina, odgovorno lice u preduzeću DOO "Auto start" Zrenjanin, kao i vlasnik preduzeća DOO "Braća Jojić" Zrenjanin Stevan Jojić (34) iz Žitišta, koji se nalaze u pritvoru.