Srbija
0

Uhapšeno 500 osoba u akciji protiv droge

Sarajevo-x.com
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
U okviru akcije borbe proiv droge u Srbiji je pretreseno 600 objekata, a u subotu 31. oktobra u ranim jutarnjim satima uhapšeno je nekoliko stotina osoba iz više gradova Srbije.

U policijskoj akciji 'Morava' zaplijenjena je velika količina narkotika, oružja, automobila i novca, izvijestila je agencija Beta, prenose srbijanski mediji navodeći da su u Novom Pazaru uhapšeni 'krupniji' dileri.

Hapšenje 500 osoba sa područja cijele Srbije izvedeno je danas, nešto prije osam sati ujutro.

Izvor agencije Bete tvrdi da su hapšeni svi za koje se smatralo da su umiješani u trgovinu narkoticima, te da nisu se bavili time ko je 'ozbiljan i krupan' diler, a ko ne.

"Oni su svi u istom lancu, svi su u istom problemu, a mi nismo željeli da nam neko sutra kaže kako smo pokupili samo 'sitne ribe', dok su oni 'krupniji' nedodirljivi", kazao je neimenovani izvor za agenciju Beta, prenose srbijanski mediji.

"U akciji 'Morava' učestvovalo je više od 2.000 policajaca, a za oko 100 privedenih određeno je policijsko zadržavanje do 48 sati. Akcija je najprije bila usmjerena na ljude koji prodaju drogu djeci kod osnovnih i srednjih škola, u diskotekama i kafićima, ali pri hapšenju policija je nailazila i na počinioce drugih krivičnih djela", kazao je Ivica Dačić, srbijanski ministar unutrašnjih poslova.

Prema njegovim riječima, pronađene su i osobe za kojima je bila izdata potjernica, a privremeno je oduzeto više automobila visoke klase koji su bili u vlasništvu dilera droge.

Tokom akcije kod jedne od uhapšenih osoba u Beogradu pronađeno je milion i 52 hiljade krivotvorenih američkih dolara, a akcija je provedena i u Novom Sadu, Vranju, Nišu, Valjevu i Novom Pazaru.