|

Uhapšeni za zločine u Medačkom džepu danas pred tužiocem

Uhapšeni za zločine u Medačkom džepu danas pred tužiocem
0
S
SRNA
2.3.2012. u 09:31
1
komentara
0

dijeljenja
Uhapšeni za zločine u Medačkom džepu danas pred tužiocem
Peterica bivših hrvatskih vojnika koji su juče uhapšeni zbog sumnje u ratni zločin u Medačkom džepu 1993. godine danas će biti ispitani u Županijskom tužilaštvu u Zagrebu.
Uhapšeni su komandir čete 9. Gardijske brigade Josip Krmpotić, pripadnici te brigade narednik Ivan Jurković, poručnik Miroslav Peti i Velibor Šolaja te vojni obavještajac Krešimir Tomljenović. Nakon hapšenja oni su dovedeni u sjedište kriminalističke policije u Zagrebu.

Hrvatsko Ministarstvo unutrašnjih poslova uhapsilo je juče petericu bivših pripadnika hrvatske vojske koji su osumnjičeni za ratne zločine nad srpskim civilima i ratnim zarobljenicima u Medačkom džepu kod Gospića 1993. godine. Akciju hapšenja izvršile su interventne jedinice MUP-a Hrvatske.

Suđenje za Medački džep bio je prvi slučaj koji je Haški sud prepustio hrvatskom pravosuđu. Zbog ubistva srpskih civila i zarobljenika, hrvatski general Mirko Norac osuđen je na šest godina zatvora, i od jesenas je na slobodi, a general Rahim Ademi je na tom procesu oslobođen optužbe.
Prijavi grešku


Komentari (1)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...