Regija
0

Uhapšeni mogući učesnici u atentatu na Pukanića i Franjića

FENA
Foto: Tportal.hr
Foto: Tportal.hr
Sekretar kabineta hrvatskog ministra unutarnjih poslova Dubravko Novak potvrdio je sinoć HTV-u da su neke osobe koje se dovode u vezu s ubistvom Ive Pukanića i Nike Franjića uhapšene jučer na području zagrebačke i vukovarsko-srijemske policije i privedene na kriminalističku obradu u Zagreb.

To su osobe koje se dovode u vezu s tim kaznenim djelom a kriminalistička obrada pokazat će o čemu se radi, jesu li privedeni uključeni u to djelo, kazao je Novak, dodavši da ne može govoriti o imenima ni broju uhapšenih.

HTV je objavio da je policija u popodnevnoj akciji uhapsila bratiće Roberta i Luku Matanića te Amira Mafalanija.

Načelnik ravnatelja policije Krunoslav Borovec rekao je da je privedeno 10 ljudi ali on, kao ni Novak nije želio govoriti o imenima.

Borovec nije želio komentirati ni neslužbene podatke da je policiju do Roberta Matanića doveo broj šasije mopeda koji je kao bomba poslužio u atentatu na Pukanića.

Policija je, kako navode mediji, prateći broj šasije došla do Roberta Matanića, kao trećeg kupca mopeda.

Po pisanju medija, glavni sumnjivci uhapšeni su kod Spačve, 60-ak kilometara od granice sa Srbijom, a s njima je navodno bio srpski državljanin koji ih je trebao otpratiti preko granice u Srbiju.

Roberta Matanića, koji je u Srbiji bio u zatvoru zbog krijumčarenja oružja, a u Bugarskoj pritvoren zbog optužbe da je sudjelovao u mafijaškim ubistvima, mediji povezuju sa srpskim klanom Sretena Jocića zvanog Joca Amsterdam.

Sedmičnik Nacional nedavno je objavio priču o povezanosti Vladimira Zagorca sa skupinom Joce Amsterdama, koja je navodno od hrvatskog umirovljenog generala namjeravala otkupiti niz nekretnina u Hrvatskoj. No prema Nacionalu to preuzimanje poslova propalo je zbog veze između nedavno ubijene kćeri Zagorčevog odvjetnika Ivane Hodak s Ljubom Pavasevićem Viskovićem, odvjetnikom Hrvoja Petrača.