Regija
0

Uhapšeni Hrvati u Dominikanskoj Republici, zaplijenjeno 180 kg kokaina

FENA
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
Međunarodna krijumčarska grupa u kojoj su bili i Hrvati razbijena je u Dominikanskoj Republici, zaplijenjeno je gotovo 180 kilograma čistoga kokaina, a u međunarodnu akciju bila je uključena i hrvatska policija, objavio je u nedjelju uvečer HTV.

Akcija je provedena u petak, koordinirala ju je dominikanska agencija za suzbijanje krijumčarenja droge DNCD, uz podršku američke DEA-e. Iz policijskih izvora HTV neslužbeno saznaje da su u toj karipskoj državi uhapšeni Zadrani Zlatko Ugarković i Ivan Šango, dok je njihov sugrađanin Elvis Mužanović, koji je navodno i rukovodio cijelom akcijom, uhapšen u Zadru, a još jedan Zadranin, pripadnik dilerske grupe, uhapšen je u Italiji.

HTV je objavio da je u međunarodnu akciju razbijanja krijumčara dobrim dijelom bila uključena i hrvatska policija te da se "navodno sve odvijalo po zahtjevu USKOK-a". HTV neslužbeno saznaje da bi Ugarković i Šango mogli biti izručeni Hrvatskoj.

Kako je HTV-u rekao dugogodišnji stručnjak za borbu protiv krijumčara drogom i nekadašnji načelnik zadarske krim-policije Antun Novoselović, droga je, prema svemu sudeći, bila namijenjena za zemlje zapadnoga Balkana. Novoselović procjenjuje da je droga kupljena iz 'prve ruke', da je visoke čistoće i da se miješanjem s drugim supstancijama njezina količina može višestruko može povećati, te da na zadarskome ilegalnom tržištu kilogram takve droge stoji 40.000 eura.

Dodaje se da je ugostitelj i vinar Elvis Mužanović prošle godine dobio priznanje zadarskih gradskih vlasti i Turističke zajednice za najbolji zadarski cafe bar, ali da je i stari 'znanac' policije jer mu se prije 12 godina sudilo na Županijskome sudu u Zadru zbog preprodaje droge te da je tada njegov 'kompanjon' Zlatko Ugarković pobjegao u inozemstvo.