Policija u Novom Pazaru
0

Uhapšene tri osobe osumnjičene za paljenje zastave Srbije

SRNA
Novi Pazar
Novi Pazar
Novopazarska policija uhapsila je Enesa K. (18), Almira L. (19) i Ferida S. (19), svi iz Novog Pazara, koji su osumnjičeni da su zapalili zastavu Srbije na novopazarskoj Osnovnoj školi "Desanka Maksimović".

Osumnjičeni se terete da su u utorak, 17. avgusta, provalili u školu i spalili zastavu Srbije, pored koje je bila bošnjačka zastava, koja nije bila oštećena, kao ni školski inventar.

Direktor škole Munir Šabotić rekao je juče novinarima da su na školskom video-nadzoru registrovane tri osobe sa majicama preko glava kako prolaze kroz školu.

Prema njegovim riječima, incident se dogodio oko 23.30 sata i za posljednja tri dana to je drugi upad u ovu školu. Prvi je bio u noći između 13. i 14. avgusta kada su isječeni kablovi video-nadzora.

Novopazarska policija je nedavno privela nekoliko mladića osumnjičenih da su kamenom razbili prednje vjetrobransko staklo na autobusu "Niš ekspresa", koji je iz Igala vozio za Niš.

Sandžački odbor za ljudska prava ocijenio je da se, zbog ponavljanja incidenata u Novom Pazaru, naziru uznemirujuće tendencije, te pozvao lokalne institucije i organe da problemima priđu s punom odgovornošću.