Crna Gora
0

Uhapšena tri lica sa Interpolovih potjernica

SRNA
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Crnogorska policija uhapsila je na graničnim prelazima tri lica koja traži Interpol.

Kontrolom je ustanovljeno da su državnu granicu pokušala da pređu dvojica srpskih državljana i još jedna osoba iz Frankfurta, koji su bili na međunarodnoj potjernici.

Uhapšeni su N.V. iz Frankfurta kojeg je potraživao NCB Interpol Sarajevo, kao i A.Č. iz Kragujevca po potjernici iz Monaka i njegov sugrađanin I.S. kojeg su potraživali srpski pravosudni organi.

Lica su, nakon provedenih  mjera i radnji, predata istražnom sudiji Višeg suda u Podgorici, radi određivanja ekstradicionog pritvora.

Službenici Ispostave granične policije Bijelo Polje su na graničnom prelazu "Dobrakovo" prilikom izlaska iz Crne Gore kontrolisali vozilo "folksvagen pasat", registarskih oznaka NS 157-237, vlasništvo G.U. iz Novog Sada, kojim je upravljao T. L. (36) iz Beograda. 

Prilikom evidentiranja konstatovano je da  vozilo potražuje Interpol. Daljim provjerama, posredstvom NCB Interpola Podgorica, utvrđeno je da vozilo potražuje NCB Interpol Beograd. Vozilo je privremeno oduzeto i predato službenicima policije u Bijelom  Polje na dalje postupanje.

Na Aerodromu Podgorica  priveden je R.Dž. (56) iz Rožaja, koji je bio putnik na letu Ljubljana - Podgorica. Utvrđeno je da je deportovan iz Holandije jer je u ovoj zemlji boravio bez potrebne dozvole, a stigao je koristeći  falsifikovanu njemačku boravišnu dozvolu.
Putna isprava mu je oduzeta i dostavljena Ekspozituri za privredni kriminalitet policije u  Podgoricu. 

Provjerom je utvrđeno da je putna isprava nevažeća, te da se originalna isprava sa istim podacima nalazi u Interpolovoj bazi ukradenih i nestalih putnih isprava, saopšteno je iz policije.