Srbija
0

Uhapšena osumnjičena devetočlana kriminalna grupa

FENA
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
Beogradska policija uhapsila je devetočlanu kriminalnu grupu osumnjičenu da je u Beogradu i Požarevcu izvršila više krivičnih djela razbojništva, nedozvoljene proizvodnje, držanja, nošenja i prometa vatrenog oružja te kaznena djela neovlaštenog korištenja tuđeg vozila i držanja opojnih droga, saopćio je MUP u ponedjeljak.

Uhapšeni su Nemanja Jeftić (27), Dušan Bulatović (34), Predrag Marjanović (32), Aleksandar Milošević (25), Nenad Jovanović (24), Zoran Radenković (38), Dalibor Despotović (29) i Miloš Kljajić (27), svi iz Beograda, kao i Dragan Radivojević (38) iz Požarevca.

Policija je uhitila Jeftića, Bulatovića, Radivojevića i Radenkovića 19. novembra, kada su uz prijetnju vatrenim oružjem pokušali od radnika trgovačkog poduzeća "Nikola" iz Požarevca oduzeti dnevni utržak, dok su Marjanović, Milošević i Jovanović uhićeni u nastavku akcije.

Pretresom iznajmljenih stanova koje je koristila ta kriminalna grupa pronađena je veća količina oružja, četiri heklera, tri automatske puške, dvije pumparice i tri pištolja, kao i raketni bacač zolja, veća količina eksploziva, streljiva i falsificirane službene policijske iskaznice.

Ova kriminalna banda sumnjiči se da je tokom godine izvršila više razbojništava, među kojima su i pljačka Vojvođanske banke na Čukarici, NLB banke u Železniku, kao i dvostruka pljačka Alfa banke u Ulici vojvode Stepe, čime su pričinili materijalnu štetu u vrijednosti od 10 miliona dinara, navedeno je u saopćenju.

Ta grupa je 15. novembra izvršila i kazneno djelo neovlaštenog korištenja tuđeg vozila s kojim su izvršili razbojništvo u Požarevcu.

Svi osumnjičeni privedeni su istražnom sucu Višeg suda u Beogradu, naveo je MUP, prenosi Tanjug.