Beograd
0

Uhapšen ubica Ive Pukanića

Sarajevo-x.com
Kako je za B92 potvrdio Ivica Dačić, u Beogradu je uhapšen Željko Milovanović Gavra, koji je osumnjičen za ubistvo Ive Pukanića i Nike Franjića u Zagrebu.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije uhapsili su Željka Milovanovića, zvanog Gavra koga hrvatska policija sumnjiči da je na skuteru u dvorište lista "Nacional“ unio eksploziv, koji je usmrtio Ivu Pukanića i Niku Franjića, javio je B92.

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić je izjavio da je Milovanović bio naoružan, a u pištolju je bio metak u cijevi. Ovo je drugo hapšenje vezano uz ubistvo Ive Pukanića u posljednja dva dana.

Direktor policije Srbije Milorad Veljović rekao za B92 da je u stanu koji je Milovanović iznajmio prije četiri dana pronađen arsenal oružja - dva "škorpiona", četiri prigušivača, četiri pištolja i veća količina municije.

On je dodao da je Milovanović uhapšen oko 22 sata na Dorćolu u ulici Dunavski kej, a za njim su tragale policije Hrvatske, Republike Srpske (RS) i Srbije za izvršenje najtežih krivičnih djela.

Željko Milovanović je krajem oktobra boravio na području Doboja, ali policija Republike Srpske nije uspijela da ga uhapsi.

Milovanović je državljanin je Hrvatske i Bosne i Hercegovine za kojim je izdata Interpolova poternica.

Rođen je u Hrvatskoj, a 2005. godine bio je nastanjen u Somboru.

Milovanović ima pozamašan policijski dosije.

Sedam godina bio je pripadnik Jedinice za specijalne operacije Milorada Ulemeka Legije.

Za njim, osim osječkog suda koji ga tereti za ratne zločine u Slavoniji, zbog ubistava, pljački, otmice i krađe, tragaju i sudovi u Beogradu, Novom Sadu i Subotici.

Istraga je podnijeta protiv Svetozara Đurovića iz Crne Gore i Milenka Kuzmanovića iz Srbije, koji se povezuju sa Sretenom Jocićem - Jocom Amsterdamom.