Regija
0

Uhapšen Titov unuk Edvard

FENA
Unuk Josipa Broza 57-godišnji Edvard Broz uhapšen je temeljem potjernice Okružnog suda u Beogradu, koja je za njim raspisana još krajem februara 1993. zbog prometne nesreće u kojoj je poginuo njegov suputnik Gojko Popović. Titov unuk je tada bio pijan.

Pripadnici granične policije uhapsili su ga u ponedjeljak, oko podne, na graničnom prijelazu Batrovci, kada je iz Hrvatske pokušao ući u Srbiju, objavili su srpski mediji. Od raspisivanja potjernice pa sve do Brozovog uhićenja, skoro punih 15 godina, istraga je bila u prekidu, jer je bio nedostupan pravosudnim organima Srbije.

Naime, istražni sudac nije uspio pronaći osumnjičenog, jer je Broz živio na relaciji Zagreb - Beč, gdje mu je bila majka, pa je raspisao potjernicu za njim.

Istraga protiv Edvarda Broza je pokrenuta zbog sumnje da je 20. augusta 1992. godine, vozeći u alkoholiziranom stanju BMW 316, brzinom većom od dozvoljene, izazvao prometnu nesreću u kojoj je poginuo Gojko Popović, teško su ozlijeđeni Brozov sin, Edvard mlađi, tada 16-godišnjak, i Žarko Pejić, dok je lakše ozlijeđen Bojan Pejić.