Srbija
0

Uhapšen pa pušten Mladićev "dvojnik"

Sarajevo-x.com
Pet neidentifikovanih lica uhapsilo je prije deset dana 59-godišnjaka iz voždovačkog naselja Ripanj misleći da je to haški bjegunac Ratko Mladić.

Aleksandar Isailović, zvani Aca Čiča, koji zaista liči na Mladića, zadržan je dva dana na nepoznatoj lokaciji, te mu je zbog provjere DNK vađena krv, nakon čega je pušten na slobodu uz 50 eura "na ime dnevnica", piše beogradski list Kurir.

Kad su novinari pokušali pronaći "ripanjskog Mladića", on im je pobjegao, ne želivši razgovarati s medijima, a njegove komšije ispričali su da se Isailović od hapšenja boji razgovarati i sa svojom rodbinom.

"Inače, Aca se danima pre toga žalio da ga neko prati, ali su mu se svi čudili jer 'koja je on ličnost', običan čuvar, da ga prate. Pričao je da, kad ode u prodavnicu, trafiku ili ide autobusom na posao, stalno viđa iste tipove iza sebe," ispričao je Isailovićev komšija koji se, između ostalog, pita i ko je tačno uhasio Aleksandra. Inspektori BIA-e su se tek nakon što je Mladićev dvojnik pušten raspitivali o cijelom slučaju.