Hrvatska
0

Uhapšen jedan od otmičara Ante Jelavića

Sarajevo-x.com
Foto: vecernji.hr
Foto: vecernji.hr
Tokom policijske istrage o otmici bivšeg hrvatskog člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Ante Jelavića rano jutros uhapšen je jedan od otmičara, saznaje Jutarnji list.

Policija za sada ne želi otkriti njegovo ime, međutim, znakovito je da se radi o jednom od pripadnika nekadašnje Kažnjeničke bojne HVO-a kojom je zapovjedao Mladen Naletilić Tuta.

Načelnik Ureda ravnatelja policije Krunoslav Borovec izjavio je da su otmičari prekjučer Jelavića uz uporabu sredstava prisile svladali i prisilno odveli u BiH, odakle je uspio pobjeći, iskoristivši nepažnju otmičarima. Borovec je izjavio i da je Jelavić prvi neposredni kontakt s policijom nakon bijega imao u Zagrebu oko 22 sata kada je sam došao u stanicu.

Na upit kako je uspio pobjeći otmičarima, prijeći granicu i doći do Zagreba Borovec nije želio odgovoriti, kao ni na upit zna li policija tko su otmičari. Nije želio komentirati ni Jelavićevu izjavu da iza otmice stoji dio zagrebačkog podzemlja.

"O tome ne mogu za sada govoriti jer je riječ o operativnom podatku", kazao je, dodavši da se u suradnji s USKOK-om i policijskim agencijama BiH vodi kriminalistička obrada.

Podsjećamo, bivši hrvatski član Predsjedništva BiH sinoć se oko 0.50 vratio kući u Zagreb uz policijsku pratnju.

Otet je jučer poslijepodne ispred hotela "Internacional" koji se nalazi nedaleko od njegovog stana u Zagrebu.

On je u BiH 2005. godine nakon prvostepenog sudskog procesa nepravosnažno osuđen na devet i po godina zatvora zbog navodnih zloupotreba položaja u radu "Hercegovačke banke" iz Mostara.