Crna Gora
0

Uhapšen Igor Jocić, član bande Pink Panter

FENA
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
Član ozloglašene bande Pink Panter Igor Jocić (29) iz Beograda uhapšen je na graničnom prelazu Dobrakovo tokom ulaska u Crnu Goru, nakon što je uvidom u bazu Interpola utvrđeno da je za njim Švicarska raspisala međunarodnu potjernicu.

Švicarski nadležni organi su izdali Interpolovu potjernicu za Jocićem radi privođenja da bi se protiv njega vodio kazneni postupak pred nadležnim sudom zbog sumnje da je u toj državi počinio kazneno djelo razbojništva.

Jocić je nakon hapšenja na Dobrakovu priveden u Područnu jedinicu Bijelo Polje, a potom i istražnom sudiji Višeg suda u Bijelom Polju, koji mu je odredio ekstradicijski pritvor radi izručenja Švicarskoj.

Hapšenje Jocića je dio aktivnosti koje se provode u okviru Interpolovog projekta Pink Panter, u kojem se nalaze imena stotinjak osoba iz bivše Jugoslavije koje se sumnjiče za velike pljačke draguljarnica, zlatara i radnji širom svijeta.

Podsjeća se da je u Crnoj Gori je na graničnom prelazu Dobrakovo 4. maja 2010. godine uhapšen Bojan A. Vučković, državljanin Srbije kojeg je tražio Interpol u Beču.

Dodaje se da je Uprava policije Crne Gore, aktivno djelujući u okviru projekta Pink Panter, do sada uhapsila više osoba koje pripadaju toj kriminalnoj organizaciji, prenosi Tanjug.

Policija je 14. juna 2009. godine na Cetinju uhapsila Vladimira Lekića (34), na temelju međunarodne pravne pomoći - ustupanja predmeta tužilaštva Njemačke pravosudnim organima Crne Gore. On je nedavno osuđen na osam godina robije u Višem sudu u Podgorici.

Nikšićanin Radovan Jelušić ranije je uhapšen u Rimu, ali nakon ključnih podataka koje je Interpolu proslijedila crnogorska policija. Jelušić je kasnije izručen Japanu, gdje mu se sudi zbog pljačke zlatarnice u čuvenom tržnom centru Ginza u centru Tokija.