Beograd
0

Uhapšen i bivši glavni urednik i direktor "Glasa javnosti"

SRNA
Bivši glavni urednik i direktor "Glasa javnosti" Slavoljub Kačarević uhapšen je jutros ispred ulaza u zgradi u Beogradu, u kojoj stanuje, saopštile su redakcije "Glasa javnosti" i "Kurira".

Kačarevića su u 8.15 sati priveli pripadnici Službe za borbu protiv organizovanig kriminala (SBPOK) i odveli na saslušanje u svoje prostorije u Palati Srbije, ne objašnjavajući zašto, navodi se u saopštenju.

Redakcije dva lista ocjenjuju da je "poslije hapšenja Radisava Rodića, pokretača 'Kurira' i 'Glasa javnosti', sasvim  jasno da razlozi za njihovo privođenje nisu nikakve finansijske malverzacije, već isključivo kritičko pisanje ovih novina o korupciji pojedinaca iz vlasti".

Kačarević je vodio "Glas javnosti" od 1999. do 2004. godine i u tom periodu je bio privođen. 

Krajem 1999. godine Kačareviću je zapaljen automobil, počinilac nikada nije pronađen.

Vlasnik dnevnih listova "Kurir" i "Glas javnosti" Radoslav Rodić uhapšen je sinoć u Beogradu zbog sumnje da je utajio porez, potvrdio je danas beogradskim medijima njegov advokat Sava Anđelković. 

Rodiću je određeno zadržavanje do 48 sati i u tom roku on bi trebalo da bude izveden pred istražnog sudiju koji će ga saslušati povodom sumnji tužilaštva.
Prvo opštinsko javno tužilaštvo u Beogradu ranije je podnijelo zahtjev za sprovođenje istrage protiv vlasnika dnevnog lista "Kurir" zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio krivično djelo poreske utaje, čime je oštetio državu za više od 203 miliona dinara. 

U protekla dva mjeseca poreska policija istraživala je utaju poreza u "Kuriru", kao i "Glasu  javnosti".