Srbija
0

Uhapšen Dejan Nikolić zvani Legija sa velikom količinom oružja

FENA
Foto: RTS
Foto: RTS
Srpska policija uhapsila je državljanina BiH Dejana Nikolića, zvanog Legija (28), osumnjičenog za nedozvoljenu proizvodnju, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, izjavio je danas Tanjugu direktor Policije Milorad Veljović.

Kod osumnjičenog su, prema riječima Veljovića, pronađene dvije automatske puške kalibra 7,62 milimetara, snajperska puška kalibra 7,62 milimetara, automat "špagin" sa dobošem kalibra 7,62 milimetara, automat "tomson" kalibra 11 milimetara, kao i dva automata "šmajser" kalibra devet milimetara.

Pronađena su i tri ručna bacača raketa "zolje" kalibra 64 milimetara, četiri ručne i jedna dimna bomba, 130 grama plastičnog eksploziva, 430 grama trotilskog metka, oko dva metra sprogorećeg štapina, 520 metaka kalibra 45 i 176 metaka kalibra 7,62 milimetara.

Veljović je kazao da je time presječen još jedan lanac krijumčarenja oružja, municije i eksploziva iz BiH u Srbiju, a da tek treba da bude utvrđeno da li je tim oružjem bilo planirano izvršenje i najtežih krivičnih djela na teritoriji Srbije i šire.

Hapšenje su izvršili pripadnici Uprave kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije i Služba za borbu protiv organiziranog kriminala, u saradnji s Policijskom upravom Užice i Upravom granične policije u Bajinoj Bašti.

Nikolić će, uz krivičnu prijavu, biti priveden istražnom sudiji Višeg suda u Užicu.