Srbija
0

Uhapšen "bombaš" koji je upao u policijsku stanicu na Čukarici

SRNA
Foto: Blic.rs
Foto: Blic.rs
Policija je uhapsila naoružanog muškarca koji je, nešto poslije 15.00 sati, upao u Policijsku stanicu na Čukarici i prijetio da će aktivirati ručnu bombu, i oslobodila troje službenika MUP-a koji su se nalazili sa njim.

Identitet uhapšenog nije zvanično potvrđen. Koordinator pregovaračkog tima MUP-a Srbije Tatjana Kljun rekla je novinarima da je razlog upada bilo nezadovoljstvo ovog muškarca radom MUP-a koji je u jednom trenutku ispalio metak upozorenja u vazduh, ali niko nije povrijeđen.

Pregovarači su uspjeli da ubijede napadača da najprije oslobodi troje pripadnika MUP-a koji su se nalazili sa njim u zgradi, a zatim i da se preda, nakon čega je uhapšen.

Oko zgrade  bio je veliki broj pripadnika MUP-a, vatrogasaca i ekipe Hitne pomoći. Saobraćaj u okolnim ulicama, koji je bio blokiran, nakon hapšenja je opet normalizovan.

Prema pisanju portala "Blic.rs", riječ je o Blažimiru Trifunoviću (50) koji je bio nezadovoljan, jer mu je prije godinu dana opljačkan stan, a policija još nije uhvatila lopove zbog čega je odlučio da upadne u policijsku stanicu.