Regija
0

Uhapšen Albanac koji je u Njemačkoj prodao 60 žena

SRNA
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
Albanac Havid Frejgaj uhapšen je u Tuzima kraj Podgorice po međunarodnoj potjernici NJemačke zbog sumnje da je organizator lanca trgovine ljudima i trafikinga žena.

Prema podacima njemačke policije, on je u Albaniji kupovao djevojke uvjeravajući ih da im je našao muževe u Njemačkoj, gdje ih je prevozio.

Po dolasku u Njemačku, on je neke od tih djevojaka predavao muževima, dok je ostale prodavao makroima koji su ih prisiljavali da se bave prostitucijom.

Podgorički list "Dan" piše danas da je Frejgaj na taj način kupio 60 žena koje je vodio u Njemačku radi prostitucije. Zbog toga mu je stavljeno na teret da je organizovao lanac prostitucije i trgovinu ljudima.

On je osumnjičen i za falsifikovanje više desetina putnih isprava za žene koje je kupovao u Albaniji, ali i za lažne azilante.

Frejgaj se sumnjiči i da se bavio ilegalnim prevozom imigranata.

Prema podacima njemačke policije, on je izrađujući falsifikovana dokumenta učestvovao u prevozu više od 300 osoba. Zavisno od mjesta do kojeg je prevozio imigrante, za ilegalni prevoz jednog od njih po ispravi je uzimao od 200 do 400 eura.

Frejgaj je žene koje bi kupio u Albaniji, kako se sumnja, preko Hrvatske prevozio u Visbaden i druge Njemačke gradove, za šta je naplaćivao od 500 do 1.000 eura po osobi.

Međunarodnu potjernicu za njim raspisao je Interpol Visbaden.