Regija
0

Ugljanin očekuje poziv u Vladu, Ljajić neće s njim

FENA
Sulejman Ugljanin
Sulejman Ugljanin
Predsjednik SDA Sandžaka Sulejman Ugljanin očekuje poziv SNS-a u vladu s obzirom na, kako kaže, dobre izborne rezultate, dok lider SDPS-a Rasim Ljajić poručuje da neće u vladu sa Ugljaninom, koji ga je u kampanji povezivao s ubistvima u Sandžaku.

"Ako on (Ugljanin) ostaje pri svojoj izjavi, ostajem i ja pri svom stavu. Više ne želim o tome da razgovaram, niti da pravim političku priču", kratko je Tanjugu rekao Ljajić.

Ugljanin, pak, u izjavi Tanjugu kaže da "kao čovjek i političar" nema ništa protiv Ljajića, ali ipak ostaje pri stavu da lider SDPS-a "treba da se obračuna s ljudima koji su počinili zločine u njegovo ime".

"Da bismo imali pravnu sigurnost, moramo da rasvijetlimo političko nasilje i politička ubistva, sva nerasvijetljena ubistva u zemlji, a posebno u Sandžaku", rekao je Ugljanin i naglasio da političari moraju strogo da vode računa što drugi ljudi rade u njihovo ime.

Ugljanin je naveo i da je i na izborima 16. marta u Sandžaku bilo zastrašivanja i prijetnji koje su rezultirale odnošenjem kutija s biračkog mjesta u Muru, navodeći da su to uradile "Ljajićeve pristalice u ime Aleksandra Vučića".

"Mi smo dali do znanja da to nije dobro i mislim da ćemo naći način da se to zaustavi. Ne može niko više da zavodi teror i strahovladu u Sandžaku ni u čije ime, hoćemo da Srbija bude slobodna, a ne da se građani plaše izlaska na izbore", rekao je Ugljanin.