{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Ugljanin o Zukorliću: Pravili Pinokija - dobili Frankenštajna

S
7.6.2011. u 12:35
0
20
Ugljanin o Zukorliću: Pravili Pinokija - dobili Frankenštajna
0
Ugljanin o Zukorliću: Pravili Pinokija - dobili Frankenštajna
Muamer Zukorlić
Ministar bez portfelja Srbije Sulejman Ugljanin izjavio je da su srpske vlasti godinama ulagale u snagu muftije Islamske zajednice u Srbiji Muamera Zukorlića.
"Pravili su Pinokija, a dobili su Frankenštajna. Za ozbiljne ljude u Sandžaku, on je običan avanturista. Zukorlić može da se zloupotrijebi samo ako neko želi da izazove krizu", rekao je Ugljanin za "Večernje novosti".

Ugljanin je ocijenio da u Vladi ne postoji razumijevanja za rješavanje bošnjačkog pitanja u Srbiji, a da je Sandžak najnerazvijeniji dio zemlje, i kao takav, idealno tlo za stvaranje i jačanje političkih avanturista.

On je poručio da je bolje da država hitno krene u poboljšanje prava nacionalnih manjina, nego da čeka spoljna uslovljavanja ili eskalaciju problema.

"Neophodno je da se institucionalno omogući učešće manjina u javnom životu. Naprimjer, u Novom Pazaru Bošnjaci čine 80 posto građana, a u policiji u tom gradu je odnos obrnuto proporcionalan. Tako je i u drugim državnim institucijama", rekao je Ugljanin.

Prema njegovim riječima, akutni problem je to što je Novi Pazar grad sa najvećim stepenom nezaposlenosti u Srbiji, više od 51 posto.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Ima li Hrvatska pravo graditi Pelješki most?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: