Crnogorski mediji
0

Ugledni direktor krao lične stvari kolegama

FENA
Direktor Agencije za promociju investicija Crne Gore, osnivač i potpredsjednik Montenegro biznis alijanse (MBA), dr. Petar Ivanović, osumnjičen je da je u Hanoveru, na skupu mladih poduzetnika i industrijalaca Evrope, krao lične stvari kolega - biznismena iz evropskih zemalja, pišu današnje podgoričke "Vijesti".

List je prenio da je iz Informativne službe hanoverske policije zvanično potvrđeno da je "Petar Ivanović, rođen 3. marta 1965, uhapšen u subotu, 22. novembra, i saslušan zbog sumnje da je na zabavi koju je organizator skupa priredio za svoje goste ukrao dio ličnih predmeta četvorici učesnika".

Iz hanoverske policije je saopćeno da je Ivanović pušten istog dana, da su krađe za koje se sumnjiči zavedene pod šiframa, a u dosjeima je precizirano o kojim je predmetima riječ.

Beogradski tabloid "Alo" objavio je jučer da je Ivanovića na zabavi primijetilo osiguranje turske državljanke, također učesnice skupa, kako je navodno stavljao u džepove lične predmete ostalih prisutnih poput mobilnih telefona, naočala i drugih stvari.

Osiguranje je reagiralo, Ivanović je priveden, saslušan i pušten.