Beograd
0

Učesnici protesta prošetali do LDP-a

FENA
Foto: Arhiva
Foto: Arhiva
Pristalice Radovana Karadžića, koji se već treću sedmicu okupljaju na Trgu Republike, prošetali su danas do sjedišta Liberalno-demokratske partije i njenim predstavnicima uručili sliku supruge bivšeg predsjednika SRJ Slobodana Miloševića Mirjane Marković.

Noseći parole "Stop tiraniji", "Radovan Karadžić", njih stotinjak zaustavilo se ispred sjedišta LDP-a i poslije paljenja zastave te stranke mirnom šetnjom vratilo se na Trg Republike.

Na taj način, kako su istakli, željeli su da ukažu na "nemoral i beščašće koje vlada u Srbiji", aludirajući na koaliciju te stranke sa SPS-om.

Učesnicima skupa, koji 21. put, protestiraju zbog hapšenja bivšeg lidera Republike Srpske Radovana Karadžića, pridružila se i Omladinska inicijativa Rakovice koja okuplja omladinu SPS-a u ovoj općini, a skupu su prisustvovali i brat i sinovac Radovana Kradžića Luka i Dragan, kao i funkcioner radikala Božidar Đelić.

U okviru protesta, nastavljena je i akcija prikupljanja potpisa za smjenu ministra unutrašnjih poslova Srbije Ivice Dačića, za što je do sada skupljeno više od 6.000 potpisa, javio je Tanjug.

Skup, koji su osiguravali pripadnici policije, završen je oko 18 sati bez incidenata, a organizatori su pozvali građane da i sutra podrže protest i najavili šetnju do ambasade Ruske Federacije.