Napao profesoricu
0

Učenik iz Sremske Mitrovice biće isključen iz škole

SRNA
Učenik Srednje škole "Nikola Tesla" iz Sremske Mitrovice, koji je na času fizički napao profesoricu hemije, biće kažnjen isključenjem iz škole, potvrdio je pomoćnik ministra prosvjete Bogoljub Lazarević.

"Tužilaštvo će uraditi svoj deo posla, ali represija neće dati velike rezultate, već preventiva. To je presedan koji ne treba da prođe nekažnjeno. Isključenje iz škole je jedna od mera, a postoje i neke druge kazne", rekao je Lazarević.

Lazarević je naveo da će direktor te škole prvo  provesti disciplinski postupak protiv tog učenika i da će zatim prosvjetna inspekcija uraditi svoj dio posla.

"Taj sukob je verovatno postojao i ranije i pitanje je koliko su se stručne službe škole bavile njime. Pravi odgovor na nasilje u školama je isključivo prevencija odnosno rad sa učenicama i roditeljima", kazao je pomoćnik ministra za RTS. 

Lazarević je istakao da su takva dešavanja u učionicama neprimjerena normalnom civilizacijskom duhu i naveo da u školama ima puno nasilja zbog čega Ministarstvu prosvjete predstoji dug rad sa učenicima i roditeljima.
			
U medijima je juče emitovan snimak napravljen mobilnim telefonom u kom učenik te srednje škole udara i pljuje profesoricu, dok ostali đaci to posmatraju. Povremeno dva učenika smiruju nasilnika, ali niko nije zaštitio profesoricu.

Prema snimku, ostali učenici u razredu su mirno posmatrali raspravu i sukob, a tek pošto je nasilnik udario profesoricu, reagovala su trojica učenika i to tako što su spriječili dalje nasilje.