Niš
0

Ubio majku "po naređenju satane"

Sarajevo-x.com
Igor Stanković
Igor Stanković
Sin monstrum koji je ubio svoju majku u porodičnom stanu u Nišu, a zatim njeno tijelo danima skrivao, na svjedočenju je izjavio da je to učinio "po naredbi satane."

Igor Stanković (19) nije pokazao da se kaje za učinjeno, a policiji je poslije hapšenja rekao da je majku upucao ilegalno nabavljenim pištoljem "CZ" 7,65 tačno u 6 sati, 6 minuta i 6 sekundi. Iako je priznao zločin, branio se navodnim stanjem pomućene svijesti, saznaje Press.

Ubistvo je izvršeno 15. decembra nakon majčinih prigovora sinu da pretjeruje s video-igricama. Nakon što je danima držao njen leš u jednoj od soba, odlučio je da ga se riješi, te ga zamotao i odnio u vikendicu.

Prikupljeni dokazi ukazuju na to da je zločin dugo planiran.

"Rasturio je okrvavljeni krevet na kojem je Dragana ležala, a tepihe i pištolj odnio kod druga. Napravio je čak i spisak nabavki potrebnih da se otarasi leša! Precizno je naveo koliko mu treba kesa i koje veličine, dimenzije cirade, kao i količine kreča i ćumura kojim je namjeravao da uništi tijelo", izjavio je izvor Pressa.

Majka Draganai Igorov otac razveli su se prije nekoliko godina, a on je nedavno umro. Za Igora prijatelji kažu da je majci zamjerao zbog razvoda, ali i da inače nije bio nasilan. Nije imao dosije u policiji.

Dragana Stanković-Nikić sahranjena je u petak na Novom groblju u Nišu.

Vezani članci