Peć
0

Ubila se pripadnica slovenske vojske na Kosovu

FENA
Pripadnica slovenske vojske umrla je u utorak popodne u bazi u Peći na Kosovu od posljedica ranjavanja vatrenim oružjem, objavilo je slovensko ministarstvo odbrane, a neslužbeno se doznaje da je riječ o samoubistvu.

Slovenska televizijska postaja A-kanal javila je u utorak navečer da se profesionalna pripadnica slovenske vojske, koja je služila u vojnoj bazi u Peći gdje se nalazi kontingent od gotovo 400 slovenskih vojnika u mirovnoj misiji, ubila naočigled ostalih vojnika. Razlozi tog čina nisu poznati.

U razgovoru za A-kanal glasnogovornik slovenskog ministarstva obrane Simon Kores nije ni potvrdio ni negirao vijest da je riječ o samoubistvu, niti okolnosti u kojima se to dogodilo.

"Istraga je u toku i ne mogu govoriti o drugim pojedinostima", rekao je Kores za A-kanal, dodavši da je o tragediji već obaviještena rodbina stradale.

Kores je rekao da tijekom događaja nije bio ugrožen nitko od vojnika i da oni nastavljaju obavljati svoje obveze.

Obitelji umrle sućut je izrazio je i predsjednik države Danilo Tuerk i ministarstvo odbrane, zatraživši da se taj slučaj što prije istraži.

To je prva nasilna smrt u slovenskoj vojsci u inozemstvu, u tijeku mirovnih operacija u kojima sudjeluju slovenski vojnici.