Hrvatska
0

Ubijen jedan od optuženika tzv. zločinačke organizacije

FENA
Foto:HRT
Foto:HRT
Tvrtko Tomičić, jedan od optuženika na suđenju tzv. zločinačkoj organizaciji ubijen je rano jutros u narodnjačkom klubu Diogeneš u zagrebačkom naselju Gajnice, a za njegovo ubojstvo osumnjičen je 31-godišnji Miroslav Jelić koji je uhićen, doznaje se u zagrebačkoj policiji i od istražnog suca.

Tomičić je, kako se neslužbeno doznaje, ubijen jutros oko 4 sata s više hitaca iz automatske puške 'kalašnjikov', koja je pronađena u blizini kluba.

Osumnjičeni za ubojstvo uhićen je u automobilu nedaleko od mjesta ubojstva. Istražni sudac zagrebačkog Županijskog suda Mirko Klinžić potvrdio je da je za ubojstvo osumnjičen 31-godišnji Miroslav Jelić.

Nije objavljeno kako je do ubojstva došlo i koji je motiv ovog zločina. Očevid je u tijeku, a Samoborska cesta je zatvorena za promet.

Tvrtko Tomičić je zajedno s Nikicom Jelavićem i s još nekoliko osoba bio optužen za udruživanje u tzv. zločinačku organizaciju. U tom postupku svi su oslobođeni te optužbe, a Tomičić je osuđen na tri godine zatvora zbog pokušaja ubojstva Željka Šobota.

Njegovo ime se posljednji put na stranicama crne kronike spominjalo u listopadu prošle godine, kada je u zadarskom narodnjačkom klubu Papilon vatrenim oružjem prijetio 49-godišnjem vlasniku te ga udario oružjem i lakše ozlijedio.