Kosovo
0

Ubijen dužnosnik bošnjačke koalicije "Vakat"

FENA
Priština
Priština
Tri dana uoči završetka desetodnevne predizborne kampanje za vanredne parlamentarne koji će se održati u nedjelju, 12. decembra, nepoznate su osobe vatrenim oružjem ubile dužnosnika bošnjačke koalicije "Vakat", Šefka Salkovića.

"On je ubijen oko 14 sati u blizini graničnog prijelaza Jarine, između Kosova i Srbije, na sjeveru Kosova", izjavio je u srijedu čelnik Bošnjačke koalicije "Vakat" Džezair Murat.

Vijest o ubistvu potvrdio je i glasnogovornik Kosovske policije Besim Hoti, koji je rekao da je žrtva iz bošnjačke nacionalne zajednice, iz sela Rvatska, općina Leposavić, najsjevernije općine na Kosovu u blizinu granice sa Srbijom.

Pucnjevima iz vatrenog oružja ranjena je još jedna osoba, koja se u vrijeme napada nalazila u automobilu zajedno sa žrtvom. Motivi ovog ubojstva za sada su nepoznati. Policija nije dala druge pojedinosti o ubistvu, niti o mogućim napadačama.

Pripadnici Kosovske policije i EULEX-a su na mjestu događaja i vode intenzivnu istragu.

Šef EULEX-a Xavier Bout de Marnhac i šef međunarodnog ureda na Kosovu Pieter Feith, kao i predstavnici kosovske centralne izborne komisije, osudili su ovaj napad.