Regija
13

Ubijen bivši Arkanov tjelohranitelj, zapaljen automobil iz kojeg je pucano

SRNA
Foto: Blic.rs
Foto: Blic.rs
Rade Rakonjac, nekadašnji tjelohranitelj Željka Ražnatovića Arkana, preminuo je poslije ranjavanja u današnjoj pucnjavi u Beogradu, javio je "Blic".

Kako "Blic" saznaje, automobil Alfa Romeo iz kojeg je pucano na Rakonjca, zapaljen je na Voždovcu u Ulici Radovana Simića-Cige kod broja 49.

Prema riječima portparola Hitne pomoći Nade Macure, muškarac star 55 godina dovezen je sa više od pet ustrijelnih rana, povrijeđeni su mu vitalni krvni sudovi vrata i prevezen je na Vojno-medicinsku akademiju (VMA).

Bjelopoljac Rade Rakonjac nekadašnji je tjelohranitelj i gardista Željka Ražnatovića Arkana, te prijatelj Luke Bojovića.

"Drugi muškarac star oko 60 godina pogođen je u desnu potkoljenicu i prevezen je na VMA, a još dvojica povrijeđenih su navodno prevezeni privatnim vozilom u Urgentni centar", rekla je Macura.

Rakonjac je hapšen tokom policijske akcije "Sablja".

On je označen kao osoba bliska Luki Bojoviću, a njegovo ime spominje se i u plavoj i u bijeloj knjizi o kriminalnim klanovima crnogorske i srpske policije.

Zvanično, međutim, Rakonjac nikada nije osuđivan, a neovlašteno držanje pištolja druga je optužnica koja je podignuta protiv njega.