{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Ubica Željka Ražnatovića raskošno živio u Južnoj Africi

F
3.1.2012. u 14:01
0
7
Ubica Željka Ražnatovića raskošno živio u Južnoj Africi
0
Ubica Željka Ražnatovića raskošno živio u Južnoj Africi
Dobrosav Gavrić
Srpski bjegunac Dobrosav Gavrić živio je prikrivenim raskošnim životom u Južnoj Africi sa ženom i dvije kćerke, dok se krio od međunarodnih vlasti posljednje četiri godine, piše list South African Times.
Objavljujući priču o ovom ubici Željka Ražnatovića Arkana, list navodi da je razotkrivanje pravog identiteta ovog 37-godišnjaka prošle sedmice natjeralo njegovu porodicu da pobjegne iz luksuznog apartmana koji je gledao na marinu s jahtama i bio pored hotela s pet zvjezdica, na obali u Cape Townu.

Njegova supruga Danijela Lasić je morala da se sakrije sa svojim kćerkama, plašeći se za njihovu sigurnost. Mjesto gdje se one nalaze zna samo južnoafrička policija, piše list.

Podsjećajući da je Gavrić, pod lažnim imenom Saša Kovačević, ranjen u pucnjavi iz automobila kada je ubijen lokalni mafijaš Siril Biko, list navodi da je to bacilo "rijedak pogled" na svijet podzemnog kriminala, ubistava, tajnu policiju i međunarodne političke veze koje su vodile sve do bivšeg srpskog predsjednika Slobodana Miloševića.

Gavrić se predao policiji prošlog utorka i u srijedu bio izveden na sud radi određivanja kaucije da bi sa slobode pokušao da ospori zahtjev za izručenje Srbiji.

On je na sud došao oslanjajući se na drveni štap i s ožiljkom na desnoj ruci. Za ubistvo Arkana, Gavrić, prema pisanju lista, tvrdi da je nepravedno suđen i pogrešno osuđen, kao i da se sprema da ospori zahtjev za izručenje, navodeći svoje zdravstveno stanje, kao i strah da će postati žrtva osvete.

Ove sedmice list Sunday Times pisao je da je Gavrić, koristeći ime Saša Kovačević, s bosanskim pasošem ušao u Ekvador 2006. U Južnu Afriku došao je s turističkom vizom 2008. i ubrzo na ime svoje supruge dobio poslovnu vizu koja mu je omogućila da u Johannesburgu otvori restoran. On je te godine registrirao i firmu za uvozno- izvozne poslove. Prema pisanju lista, te godine je upoznao lokalnog mafijaša Sirila Bika, poznatog po uticajnim vezama.

Sunday Times navodi da je južnoafrička policija već nekoliko mjeseci bila svjesna pravog identiteta i situacije u kojoj se nalazi osoba skrivena pod identitetom Saše Kovačevića. Gavrićevo prijateljstvo s Bikom indirektno ga je povezalo s nekoliko važnih ličnosti podzemlja u Južnoj Africi, uključujući i, sada pokojnog, vlasnika striptiz klubova Lolija Jacksona i češkog bjegunca Radovana Krajcira, navodi list.

Po riječima njegovog advokata Juana Smutsa, Gavriću kao poslovnom čovjeku nije bilo lako u Južnoj Africi, jer je iz straha za sopstveni život stalno morao da pazi da ne privlači pažnju".

On će sada na sudu pokušati da se izbori za status izbjeglice u Južnoj Africi i da ne bude izručen Srbiji. List navodi da je sudija saslušanje o njegovom zahtjevu za kauciju ogodio za početak januara, prenosi Tanjug.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: