Hrvatska
0

Ubica Ivane Hodak ipak bio uračunljiv u trenutku ubistva

SRNA
Šezdesetjednogodišnji Mladen Šlogar nije bio neuračunljiv u trenutku ubistva Ivane Hodak i nikada nije bolovao od neke duševne bolesti, navedeno je u psihijatrijskoj procjeni.

Šlogar je u razgovoru sa psihijatrima otkrio da je nakon ubistva Ivane Hodak razmišljao da i sebi oduzme život.

On je rekao da se ne brine hoće li doživotno završiti u zatvoru već da ga muče novinari zbog kojihosjeća nelagodu, piše "Jutarnji list".

Prema pisanju ovog lista, osim na čauri metka, Šlogarov DNK pronađen je i na grickalici za nokte koja se zaglavila u vrata zgrade u kojoj je stanovala Ivana Hodak, a rekonstrukcijom bi trebalo utvrditi je li slučajno ispala Šlogaru ili je njome namjerno zaglavio vrata.

Ivana Hodak, kćerka advokata Zvonimira Hodaka i nekadašnje potpredsjednice hrvatske Vlade Ljerke Mintas, ubijena je 6. oktobra 2008. godine sa dva hica u glavu na stepeništu zgrade u kojoj je stanovala.

Šlogar je uhapšen 4. februara, nakon što je utvrđeno da je ilegalni pištolj "bereta", kalibra 7,65 milimetara, koji mu je policija oduzela u decembru prošle godine nakon što je uhvaćen u skitnji, zapravo oružje kojim je ubijena Hodakova.