Potvrđeno
0

U Zagrebu ubijena kćerka poznatog odvjetnika Hodaka

FENA
Načelnik Ureda ravnatelja hrvatske policije Dubravko Novak izjavio je da je u stubištu zgrade u Ulici Pavla Hatza u Zagrebu danas ubijena 26-godišnja žena, a neizravno je potvrdio da je riječ o Ivani Hodak, kćeri zagrebačkog odvjetnika Zvonimira Hodaka i bivše političarke Ljerke Mintas Hodak.

"Mogu potvrditi da je ubijena 26-godišnja djevojka, čiji je identitet potvrdila obitelj", kazao je Hini Novak. Otac žrtve, odvjetnik Zvonimir Hodak ranije je nekim medijima potvrdio da mu je ubijena kćer u Ulici Pavla Hatza, u neposrednoj blizini sjedišta zagrebačke policije.

Novak je rekao da je riječ o teškom kaznenom djelu te da za sada ne može govoriti o pojedinostima zločina i pokrenute istrage.

Prema još nepotvrđenim informacijama, Ivana Hodak ubijena je oko 11 sati s dva hica u glavu u stubištu zgrade u Ulici Pavla Hatza 2, u neposrednoj blizini sjedišta zagrebačke policije. Mediji prenose da su susjedi prije ubojstva na stubištu čuli svađu te da je Ivana Hodak umrla u vozilu hitne pomoći.

Nedugo nakon ubojstva policija je blokirala zgradu, a na mjesto događaja došla je hitna pomoć.

Uz Novaka, na mjesto ubojstva došao je i zamjenik načelnika zagrebačke policije Mihael Varga.

Policijski helikopter nadlijeće područje užeg središta Zagreba, a "duge cijevi" nalaze se na zagrebačkim ulicama, mostovima i drugim izlazima iz grada koji su blokirani.

Jedan od prolaznika izjavio je novinarima da je iz zgrade u kojoj je pronađena mrtva Ivana Hodak oko 11 sati istrčao nemaskirani muškarac, u dobi između 30 i 35 godina, odjeven u sivu jaknu, i pobjegao prema Trgu bana Josipa Jelačića. Očevidac je izjavio da nije čuo hice, no da je odmah pomislio da se "događa nešto čudno". Ubrzo je, kaže, na mjesto događaja stigla hitna pomoć i specijalci.

Među brojnim okupljenim građanima na mjestu zločina bio je i odvjetnik Milivoj Žugić koji je izjavio da je šokiran te da "svatko normalan sada osjeća strah". "Krajnje je vrijeme da policija preuzme odgovornost i suzbije kriminal na ulicama", kazao je.

Kćerka poznatog zagrebačkog odvjetnika te bivše ministrice i potpredsjednice vlade krajem 90-ih godina ubijena je u zgradi koja se nalazi niti stotinjak metara od sjedišta PU zagrebačke. Bila je odvjetnička vježbenica, a u poslu je pomagala ocu koji je jutros, neposredno prije zločina, u ime umirovljenog generala Vladimira Zagorca podnio žalbu na pritvor i pokretanje istrage u tzv. aferi dragulji.

Inače, zgrada u kojoj je ubijena Ivana Hodak nalazi se preko puta zgrade u kojoj je živio Zagorec.