{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U Zagrebu podignuta optužnica protiv Olivera Knezovića za ubistvo Vedrana Puljića

27.2.2015. u 13:01
2.052
319
U Zagrebu podignuta optužnica protiv Olivera Knezovića za ubistvo Vedrana Puljića
2.052
U Zagrebu podignuta optužnica protiv Olivera Knezovića za ubistvo Vedrana Puljića
Knezović sa advokatom
Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu podiglo je optužnicu protiv Olivera Knezovića (41) okrivljenog da je otetim policijskim pištoljem ubio mladog navijača FK Sarajevo Vedrana Puljića (24) te pokušao ubiti još šest osoba tokom krvavih huliganskih nereda kraj nogometnog stadiona u Širokom Brijegu 4. oktobra 2009. godine.
Knezovića se tereti da je ispalio čak deset hitaca sa udaljenosti od 54,5 metara u ljude ispred stadiona, gdje se trebala odigrati nogometna utakmica širokobriješkog i gostujućeg sarajevskog kluba. Puljića je pogodio hicem u glavu od kojeg je mladić na mjestu izdahnuo.

Drugu žrtvu pogodio je u bedro desne noge nanijevši mu tešku tjelesnu povredu, treću je, pak, ranio u predjelu grudnog koša, zbog čega je zadobila opasne povrede po život. Još četiri osobe ranio je hicima iz pištolja - jednu u desnu ruku, drugu u lijevu stranu vrata, treću u desnu potkoljenicu, a četvrtu osobu u lijevu natkoljenicu, javlja Novi list.

Prema navodima optužnice, oko 15:25 sati policijskom službeniku MUP-a Knezović je iz korica istrgnuo službeni pištolj. Isti je službenik u tom trenutku na ulici dočekivao autobuse s navijačima iz Sarajeva.

Knezović je s pištoljem u ruci istrčao na cestu prema većem broju navijača i manjem broju policajaca i građana Širokog Brijega koji su se nalazili ispred stadiona.

Kazneni postupak preuzet je od nadležnog pravosudnog tijela u Bosni i Hercegovini s obzirom na to da je okrivljenik, osim što je državljanin BiH, ujedno i državljanin RH s prebivalištem u Zagrebu.

Prema dostupnim podacima Knezović je tokom rata bio pripadnik tzv. kažnjeničke bojne iz Širokog Brijega.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: