Politička scena Hrvatske
19

U Zagrebu osvanula fotografija šefa Sabora u kupaćim gaćicama

V. K.
Jandrokovićeva fotografija postala viralna (Foto:Patrik Macek/PIXSELL)
Jandrokovićeva fotografija postala viralna (Foto:Patrik Macek/PIXSELL)
Čelni ljudi Hrvatske, tačnije predsjednik Zoran Milanović, premijer Andrej Plenković i predsjednik Sabora Gordan Jandroković koriste svakodnevne događaje kako bi dodatno naglasili podjele koje trenutno vladaju unutar hrvatske političke scene.

Jedan od posljednjih "sukoba" dogodio se na relaciji Milanović - Jandroković, a ovaj put, predmet rasprave bila je pozicija predsjednika Vrhovnog suda Hrvatske.

Predsjednik Sabora Goran Jandroković podržao je razmišljanja premijera Andreja Plenkovića te je naglasio kako kandidatkinja za ovu poziciju Zlata Đurđević ne može biti kandidatkinja, između ostalog i zbog svog pograma koji podrazumijeva, prema Jandrokovićevom tumačenju, vraćanje politike u Vrhovni sud.

"Pravosuđe u bivšoj Jugoslaviji, u komunističkom sistemu, bilo je pod partijskom kontrolom i tek mali broj sudaca bio je neovisan", rekao je Jandroković i dodao da je većina sudaca bila u Partiji.

Osim toga, Jandroković je naglasio kako Hrvatska ne ulazi u krizu pravosudne vlasti te da će u ovom slučaju biti raspisan i treći javni poziv za poziciju predsjednika Vrhovnog suda.

Međutim, vrlo brzo nakon izjave Jandrokovića oglasio se i predsjednik Hrvatske Zoran Milanović, koji je Jandrokovićevu odluku o raspisivanju novog javnog poziva protumačio kao "odluku nasilnika".

"Ko je on da to može reći? On može nekažnjeno počiniti i kazneno djelo, ali ko je on da kaže to? Je li on to raspisuje? On je jedan nametnuti stranački dodvorica koji pokušava glumiti, ali je ustvari jedan nasilnik bez mišića, jedan obični nasilnik", rekao je Milanović.

Jandroković objavio fotografiju s mišićima

Ipak, čini se kako je predsjednik Sabora Goran Jandroković očigledno veoma lično i doslovno shvatio izjave hrvatskog predsjednika te je na Facebook profilu objavio fotografiju s ljetovanja i poručio kako "građani mogu prosuditi da li ima mišiće".

"Budući da me klaun Milanović optužio da sam nasilnik bez mišića, a kako se zalažem za argumentiranu raspravu, prilažem dokazni materijal. Nasilnik nisam, a o mišićima prosudite sami", napisao je Jandroković.

Objava Gorana Jandrokovića na Facebooku
Objava Gorana Jandrokovića na Facebooku

Vrlo brzo, fotografija je postala viralna na društvenim mrežama, a s obzirom na to da je objavljena u jeku izborne kampanje za lokalne izbore u Hrvatskoj, grupa građana u Zagrebu odlučila je iskoristiti objavu te su zalijepili fotografiju na nekoliko tramvajskih stanica uz natpise "Skidanje do kraja", "Sad je bitno skinut se do kraja", "StriperNjonjo" i brojnim drugim kreativnim natpisima.

U posljednjih nekoliko mjeseci, naročito u periodu lokalnih izbora u ovoj državi, tenzije na relaciji Milanović - Plenković - Jandroković se ne smiruju, a gotovo svakodnevno hrvatski čelnici koriste prilike poput ovih da pokažu kako se u ovom trenutku ne slažu o brojnim pitanjima kada je riječ o unutarnjoj politici Hrvatske.