Regija
0

U termoelektrani Nikola Tesla uništeno 370 kilograma droge vrijedne 10 miliona eura

Anadolija
Foto: Anadolija
Foto: Anadolija
U Termoelektrani Nikola Tesla (TENT-a) u Obrenovcu, danas je uništeno oko 370 kilograma narkotika i drugih psihoaktivnih supstanci, za koje su izdata rešenja i naredbe nadležnog Višeg suda u Sremskoj Mitrovici.

Uništeno je 186 kilograma heroina, kao i 184 kilograma marihuane, koji su bili uskladišteni u Policijskoj upravi u Sremskoj Mitrovici. Ulična vrijednost uništenih narkotika je oko 10 miliona eura.

Transport od mjesta deponovanja do mjesta uništenja i proces uništenja obezbjeđivali su  pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije.

Uništenje narkotika je pratila Komisija Vlade Republike Srbije za praćenje postupka uništenja psihoaktivnih kontrolisanih supstanci, predsjednica Komisije Vlade za psihoaktivne kontrolisane supstance, komisija Višeg Suda u Sremskoj Mitrovici, kao i komisija termoelektrane Nikola Tesla.

Uništavanje narkotika je nastavak akcije uništavanja zaostalih narkotika, koje u pojedinim policijskim upravama nisu uništavane od 1995. godine.

Iz MUP-a Srbije je najavljeno da će se postupak uništavanja psihoaktivnih kontrolisanih supstanci kontinuiranovsprovoditi i u narednom periodu u termoelektrani Nikola Tesla u Obrenovcu.