Hrvatski biznismen
0

U sudaru Horvatinčićevog glisera i jedrilice poginulo dvoje Talijana

Sarajevo-x.com
Tomislav Horvatinčić
Tomislav Horvatinčić
Oko podne u moru kod ostrva Maslinovik u blizini Šibenika došlo je do sudara jedrilice i jahte, pri čemu je poginulo dvoje članova posade jedrilice talijanskih oznaka, javlja Slobodna Dalmacija.

Jahtom koja je učestvovala u pomorskoj nesreći kod Maslinovika upravljao je zagrebački biznismen Tomislav Horvatinčić, potvrđeno je u šibenskoj policiji. S njim je u društvu bila 35-godišnjakinja iz Zagreba.

Oko 14.10 sati pronađena su tijela dvoje talijanskih nautičara, inače dugogodišnjih primoštenskih gostiju. Tijela su nađena kako plutaju na južnoj strani ostrva.

U šibenskoj policiji su za Jutarnji list potvrdili da je došlo do sudara, te da na jedrilici nisu zatekli nikoga. Policajci su ubrzo stigli do mjesta nesreće i dvije osobe koje su bile na gliseru u trenutku nesreće smjestili na svoje plovilo.

Jedrilicu Santa Pazienza dugu 13 metara doteglili su u primoštensku luku jer postoji opasnost da se potopi, a gliser dužine 12 metara doteglili su u Marinu Kremik gdje će na njemu obaviti uviđaj, javlja 24sata.hr.