|

U sudaru 36 automobila poginule dvije osobe, 23 povrijeđene

U sudaru 36 automobila poginule dvije osobe, 23 povrijeđene
0
S
SRNA
28.11.2010. u 09:24
0
komentara
0

dijeljenja
U sudaru 36 automobila poginule dvije osobe, 23 povrijeđene Foto: Dnevnik.si
U lančanom sudaru kod Grosuplja, na autoputu Ljubljana - Zagreb, dvije osobe su poginule, 23 povrijeđene, od kojih šest teško.
U saobraćajnoj nesreći, koja se dogodila sinoć, došlo je do lančanog sudara u kojem su učestvovala 36 automobila.

Policija je saopštila da uzrok nesreće još nije poznat, ali se pretpostavlja da je do sudara došlo zbog guste magle i brze vožnje neprilagođene uslovima puta.

Prema dosadašnjim informacijama iz Policijske uprave Ljubljana, do sada je identifikovana jedna od dvije žrtve, 47-godišnja žena iz Ljubljane, a identitet druge žrtve još nije poznat.

Dežurni ljekar Kliničkog centra u Ljubljani potvrdio je da su u subotu do 23.50 časova zbrinuli 23 osobe, a u bolnici je zadržano 11.

Ministar unutrašnjih poslova i saobraćaja Slovenije Katarina Kresal i Patrik Vlačič upozorili su sinoć vozače da vožnju prilagode vremenskim i uslovima na putevima, da na put kreću samo sa punom zimskom opremom i da poštuju upozorenja policije i saobraćajnog informativnog cetra, jer samo tako se može spriječiti da putevi ne oduzimaju nove živote.

Nakon obilnih snježnih padavina koje su, u petak, zahvatile Sloveniju i izazvale višečasovne zastoje na putevima i 64 saobraćajne nesreće, za danas su najavljene nove padavine koje će popodne zahvatiti teritoriju cijele Slovenije.

Očekuje se da će jak snijeg padati sve do ponedjeljka ujutru, do kada će u dolinama pasti od 20 do 40 centimetara novog snijega, a u planinskim krajevima i do 50.

Zbog toga je državna agencija za životnu sredinu izdala drugi najviši stepen upozorenja za nedjelju i to za područje zapadne i centralne Slovenije, gdje se očekuju najjače snježne padavine.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.