|

U Srbiji zbog žalosti za patrijarhom isključen i HRT

U Srbiji zbog žalosti za patrijarhom isključen i HRT
0
F
FENA
18.11.2009. u 08:39
18
komentara
0

dijeljenja
U Srbiji zbog žalosti za patrijarhom isključen i HRT Foto: AP
U povodu trodnevne žalosti zbog smrti poglavara Srpska pravoslavne crkve patrijarha Pavla, kablovski operateri u Srbiji privremeno su prekinuli emitiranje pojedinih televizijskih kanala, među kojima i program HRT-a, zbog čega je parlamentarni odbor za kulturu i informiranje u utorak zatražio obrazloženje od Republičke radiodifuzne agencije (RRA).
Na internetskim portalima srbijanskih kablovskih operatera u ponedjeljak je objavljeno da je privremeno isključeno emitiranje pojedinih programa zbog proglašene trodnevne žalosti u povodu smrti srpskog patrijarha Pavla. Zašto se među isključenim programima našla i Hrvatska radiotelevizija i u kakvoj je ona vezi sa žalošću za preminulim patrijarhom, nije poznato.

Parlamentarni odbor zatražio je od RRA da objasni kakva je uputa poslana operaterima i na koga se ona odnosi. RRA je odgovorio da je uputio dopis emiterima i kablovskim distributerima i da ih je podsjetio na zakonske odredbe, kao i svaki put kada je dan žalosti.

U izjavi što ju je prenio portal B92, potpredsjednik vijeća RRA Goran Karadžić kazao je da je bio iznenađen vidjevši što je od programa ukinuto a što nije, te dodao kako nisu prepoznatljivi kriteriji ukidanja.

"Mislim da nema nikakvih kriterija. Da je RRA to radio postojao bi jasan kriterij. Ovako smo došli u situaciju da na nekim od kablovskih sistema nije ukinut "TV 1000", koji iza ponoći emitira erotski program, a istodobno je ukinut "Fox Life" koji emitira serije", pojasnio je Karadžić.

Pojedini članovi parlamentarnog odbora za kulturu i informiranje ocijenili su da kablovski operateri "nisu ovlašteni provoditi vanjsku politiku te određivati čije državne televizije nije dobro emitirati u doba žalosti", kao i da je riječ o samovolji kablovskih operatera.
Prijavi grešku


Komentari (18)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...